Składniki:
- opakowanie pstrąga wędzonego
- opakowanie pomidorków cherry
- 1 szalotka
- pęczek kopru
- 200-250 ml wytrawnego wina białego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Na dużej patelni rozgrzej oliwę, wsyp posiekaną drobno szalotkę i podsmażaj, aż się lekko zarumieni. Wlej wino wytrawne (najlepiej na tą chwilę zdjąć na patelnię z ognia) i zaczekaj ok. 3-5 minut, aż odparuje do połowy. Wsyp przekrojone na pół pomidorki cherry, duś do czasu, gdy zmiękną i zaczną tworzyć sos, ok. 5 minut. Następnie dodaj posiekany koperek i rozdrobnionego na małe kawałki pstrąga wędzonego. Mieszaj, smaż jeszcze ok. 2 minut.
Makaron zagotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź i wmieszaj do powstałego sosu.
Podawaj z posiekanym koperkiem i kieliszkiem wytrawnego białego wina.
Buon appetito!
0 komentarze:
Prześlij komentarz